Два запорізьких педагогічних університети визнали одними із найкращих у країні

Два запорізьких педагогічних університети визнали одними із найкращих у країні.

Два запорізьких педагогічних університети визнали одними із найкращих у країні. Фото: gettyimages.com

Події
10 серпня 2022 16:30

Два запорізьких вуза опинились у рейтингу найкращих педагогічних університетів України у 2022 році. Про це повідомляє портал Освіта.ua, який оприлюднив щорічний Консолідований рейтинг українських закладів вищої освіти.

Так, у рейтинг потрапили Бердянський державний педагогічний університет та Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, які посіли восьме та дев'яте місце у рейтингу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Для складання щорічного рейтингу ВНЗ використовують відомі університетські рейтинги України – Топ-200 Україна, Scopus та бали ЗНО на контракт, кожен із яких використовує важливі критерії оцінки.

Наприклад, результати рейтингу Scopus базуються на показниках їхньої бази даних, що є інструментом для відстеження цитування наукових статей, що публікуються навчальним закладом. Рейтинг балів ЗНО на контракт фактично визначає лідерів серед навчальних закладів, у яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту власним коштом.

При формуванні рейтингової таблиці 2022 року були також враховані тенденції розвитку української освіти, які зазнали змін через пандемію COVID-2019 та повномасштабне військове вторгнення РФ.

Два Запорізьких педагогічних університети визнали одними із найкращих у країні.Два Запорізьких педагогічних університети визнали одними із найкращих у країні. Фото: osvita.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах