У Запоріжжі та області вводиться заборона на ловлю раків

У Запоріжжі та області вводиться заборона на лов раків.

У Запоріжжі та області вводиться заборона на лов раків. Фото: pixabay.com

Події
09 серпня 2022 17:03

З завтрашнього дня, 10 серпня, у Запоріжжі та області запровадять заборону на лов раків. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Управління Державного агентства рибного господарства у Запорізькій області.

Так, з 10 серпня по 20 вересня поточного року заборонено як промисловий, так і аматорський вилов раків. Така заборона вводиться двічі на рік: навесні самки раків виношують ікру, а наприкінці літа настає період другої линяння, протягом яких оновлюються органи членистоногих, через що вони стають дуже вразливими.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

За порушення цієї заборони доведеться заплатити 25 гривень 50 копійок за кожного виловленого раку та за порушення заборони лову на порушника можуть виписати штраф від 170 до 680 гривень. А ось після закінчення заборони одній людині на добу можна буде ловити до 30 раків на водоймах загального користування та 50 на платних водоймах.

Також заборонено виловлювати річкових раків у темний час доби (пізніше за годину від заходу сонця і раніше за годину до сходу) з використанням ліхтарів. Мінімальний розмір раку, якого можна зловити в дні заборони, становить 10 сантиметрів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах