Олександр Старух розповів про ситуацію у Запорізькій області

Олександр Старух розповів про ситуацію у Запорізькій області - фото: t.me/zoda_gov_ua

Олександр Старух розповів про ситуацію у Запорізькій області - фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
22 липня 2022 16:33

Глава ЗОВА розповів про ситуацію в Запорізькій області: про чергові страшні обстріли, казки про референдуми, а також про евакуацію та окупантів на АЕС.

Як повідомив Олександр Старух в ефірі телеканалу "Апостроф", у Запорізькій області продовжуються артилерійські дуелі. За добу зафіксували понад 50 обстрілів – постраждали сім громад. Відомо, що є жертви серед населення. У відповідь ЗСУ завдали удару і ворог зазнав втрат.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти продовжують викрадати людей та тримати у заручниках. Міський голова Дніпрорудного та перший заступник мера Енергодару у заручниках вже понад чотири місяці.

- Ціль різна буває, але частіше, з представників бізнесу вимагають гроші. Комісія веде облік людей, які понад три доби перебували у заручниках. Людей, яких на добу-дві затримують, набагато більше, їх за тисячу. З них вимагають колаборації чи фінансові речі, – повідомив голова ЗОВА.

Вимушені переселенці прибувають до Запоріжжя щодня. Минулої доби прибуло 1300 осіб, з яких 300 – діти. За червень із тимчасово окупованих територій 40 тисяч осіб. З наближенням навчального року почало виїжджати більше вчителів, директорів шкіл, дітей із батьками. Коли завершиться збирання врожаю, має виїжджати більше фермерів та їхніх сімей.

Заяви про референдум Олександр Старух назвав казками:

– Вони розповідають казки із квітня. У своїй країні вони не можуть провести вибори чи референдуми за останнє десятиліття. Це робиться для залякування місцевого населення та внутрішнього користування. Ми знаємо ціну таким заявам, це виключно піар-акція. Це українська земля, і жодна країна за міжнародним правом не визнає іншого, – сказав Старух.

За його словами, із Василівки виїхало вже більше половини населення. На блокпостах величезні черги. Іноді понад 1500 автомобілів.

Також глава ЗОВА нагадав, що окупанти продовжують нехтувати ядерною безпекою і наражають на небезпеку весь світ. Нещодавно вони розмістили військову техніку та боєприпаси у машинному залі ЗАЕС, що створює величезні ризики техногенної катастрофи.

- Уся ця історія, коли дурні чи ті, кого в школі не вчили, перебувають біля атомної станції і постійно викликають занепокоєння. Вони стріляють із території станції, розміщують підрозділи. Там фіксуються вибухи, які виникають через необережне поводження з боєприпасами. Зараз вони загнали техніку на територію станції і це бентежить, загрожує персоналу, який там працює. Сподіватимемося, що МАГАТЕ та інші міжнародні організації почнуть активно впливати на ситуацію навколо ЗАЕС, оскільки це міжнародна атомна безпека, – розповів глава ЗОВА.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах