Отримай відповідь: як вмикається сирена про повітряну тривогу в Україні

Отримай відповідь: як включається сирена про повітряну тривогу в Україні

Отримай відповідь: як включається сирена про повітряну тривогу в Україні - фото: kharkov.comments.ua

Події
20 липня 2022 14:55

Щодня в Україні включаються сирени повітряної тривоги. Vgorode вирішив відповісти на популярні запитання читачів про те, хто і в яких випадках вмикає сирену.

Як Повітряні сили ЗСУ бачать запуск ракет?

Як розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в інтерв'ю НВ, для виявлення ракет вони користуються різними джерелами інформації – радіолокаційною розвідкою, просто розвідкою, даними наших партнерів.

Хто включає сирену повітряної тривоги в Україні?

Сирену включає черговий центр управління, який знаходиться на робочому місці цілодобово. Інформацію про включення сирени йому передають Повітряні сили ЗСУ не пізніше ніж через три хвилини після виявлення загрози.

По факту, це один телефонний дзвінок по спецзв'язку. Як розповів речник ВС Юрій Ігнат в інтерв'ю УП, між моментом фіксації небезпеки та запуском сирени проходять лічені хвилини, а іноді й менше хвилини. Після цього сирену у потрібних регіонах включає місцева влада.

Чому повітряна тривога одразу в кількох областях?

Повітряні сили фіксують маршрут проходження ракети і припускають, що в процесі вона може змінити свій курс – повернути праворуч, ліворуч. Тому сирена включається відразу в кількох областях, які вважаються небезпечними та по яких може бути удар.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах