Британська розвідка пояснила, навіщо РФ перекидає війська до Херсонської та Запорізької областей

Британська розвідка пояснила, навіщо РФ перекидає війська до Херсонської та Запорізької областей -

Британська розвідка пояснила, навіщо РФ перекидає війська до Херсонської та Запорізької областей - Ілюстративне фото: realist.online

Події
18 липня 2022 11:54

У Запорізьку та Херсонську області перекидають окупаційні війська з Донбасу. У міноборони Британії припускають, що це пов'язано з підготовкою до контрнаступу ЗСУ.

За даними британської розвідки, РФ хоче зміцнити оборонні позиції на окупованих територіях Півдня України. Противник перекидає живу силу, техніку, оборонні запаси між Маріуполем та Запоріжжям, а також у Херсон. Ще окупанти посилюють засоби безпеки у Мелітополі.

Справа в тому, що ЗСУ тиснуть на російську оборону в Херсонській області вже більше місяця, а останні заяви Володимира Зеленського говорять про майбутні наступальні операції. Тому російські оборонні кроки, за припущенням британської розвідки, пов'язані з:

  • контрнаступом українських військових;
  • вимогами Шойгу;
  • атаками України по командним пунктам, логістичним вузлам та зосередженням військ.

У розвідці Британії вважають, що посилення Півдня, коли йде боротьба за Донбас, свідчить про те, що російські командири серйозно сприймають загрозу.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах