У Запорізькій області окупанти змушують фермерів віддавати врожай

На Запоріжжі окупанти змушують фермерів віддавати врожай.

На Запоріжжі окупанти змушують фермерів віддавати врожай. Фото: https://crispy.news

Події
16 липня 2022 17:57

Росіяни вже не приховують, що вивозять зерно із Запорізької області і змушують фермерів підписати угоду про передачу зерна. Через втрату цьогорічного врожаю аграрії не зможуть проводити посівну кампанію.

Примусове вивезення зерна із Запорізької області та втрати фермерів наражають на загрозу врожаю наступного року. Його просто може не бути, бо аграрії не спроможні провести посівну, про це повідомив голова Запорізької ОВ Олександр Старух.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Цього року зберігалося ще багато минулорічного зерна. Лише у Кам'янці-Дніпровській було 120 тисяч тонн, але все грабується. Минулого року ми зібрали 5 мільйонів тонн різних зернових, причому з них неокупована територія виробляє всього 10%. Фермерів примушують до укладання угод про передачу зерна окупантам. Але ця ситуація призведе до того, що зараз відберуть урожай, а наступного року ніхто нічого не сіятиме, бо для проведення посівної потрібні і добрива, і пальне, і засоби захисту рослин, і багато іншого, – заявив Олександр Старух.

На думку керівника ЗОВА, врятувати світ від голоду, який може виникнути через втрати українського зерна, могла б допомога ООН. Якби організація викупила весь урожай на окупованій території, найстрашніші прогнози не справдилися б.

- нормальна модель, а також вирішення глобальної продовольчої проблеми. Але щось поки що ця пропозиція не спрацювала. Фактично зараз грабують фермерів, і це продовжуватиметься. Оцінити масштаби збитків ми зможемо лише восени, – наголосив Олександр Старух.

Тим часом гауляйтер Євгеній Балицький повідомив, що заплановано вивезти ще 100 тис. тонн зерна через торгові порти Бердянська, а залізничним транспортом — 150 тис. тонн.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах