Окупанти влаштували обшуки всіх районів: у Мелітополі люди ховаються вдома

Окупанти влаштували обшуки всіх районів: у Мелітополі люди ховаються додому.

Окупанти влаштували обшуки всіх районів: у Мелітополі люди ховаються додому. Ілюстративне фото: lv.baltnews.com

Події
16 липня 2022 15:31

Сьогодні у Мелітополі окупаційна влада влаштувала справжній терор місцевим жителям. Обшуки зранку розпочалися у Новому Мелітополі та Юрівці (історичних районах Мелітополя).

- Сьогодні ввічливі військові ходили будинками по Юрівці, району Нового Мелітополя. Шукали порожні будинки та цікавилися ставленням до влади. Кажуть, до них погані були, а от вони добрі. Дороги скрізь перекрито у мікрорайоні. Стоять військові та гальмують усі машини, – повідомила одна із мешканок Мелітополя, пише "Ріа-Мелітополь".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Інші мелітопольці додають, що справді на Новому Мелітополі сьогодні були помічені військові та поліцейські, які ходили від будинку до будинку. У руках вони мали якісь списки. Тому люди припускають, що у такий спосіб загарбники проводять певний перепис населення, бо референдум проводити потрібно, а доступ до списків виборців закритий.

Перевіряють документи та чоловіків змушують знімати одяг та показувати наколки. Запитують: Чи любите ви Росію? Або – як ви поставитеся до Росії", – розповів один із тих, кого обшукували. З нижньої частини міста у бік Запоріжжя промчали 17 поліцейських машин. Багато торговців не вийшли на роботу на ринки. Тому навіть овочі сьогодні було проблематично придбати.

– Люди ховаються по домівках, бо сказали, що всіх переписують. Що цього разу трапилося в орків, вже не зрозуміло. Може, шукають когось виселити з міста, – губляться у здогадах місцеві жителі.

Також сьогодні стало відомо, що гауляйтер Євген Балицький видав указ про виселення із Запорізької області всіх, хто не поділяє ідей Росії та не хоче співпрацювати з новою владою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах