За добу у Запорізькій області постраждали будинки у Балабиному, Оріхові, Гуляйполі та інших населених пунктах

За добу у Запорізькій області постраждали будинки у Балабиному, Оріхові, Гуляйполі та інших населених пунктах

За добу у Запорізькій області постраждали будинки у Балабиному, Оріхові, Гуляйполі та інших населених пунктах - фото: t.me/zoda_gov_ua

Події
09 липня 2022 12:59

Окупанти продовжують атакувати мирні міста та села Запорізької області. Серед них і передмістя Запоріжжя – Балабине.

Як розповіли у Запорізькій обласній військовій адміністрації, за добу до поліції надійшло 19 повідомлень про факти зруйнованої цивільної інфраструктури у населених пунктах, на Василівському, Пологівському, Гуляйпільському, Оріхівському напрямках, а також у передмісті Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вночі окупанти вдарили по Оріхову. Руйнувань зазнали приватні будинки. Також через обстріл почалася пожежа. Дивом обійшлося без постраждалих. Відомо, що пожежники ДСНС тричі за цю ніч виїжджали на пожежі, які сталися після обстрілу. Вогонь загасили.

Горіхів після обстрілу -Горіхів після обстрілу - фото: t.me/zoda_gov_ua

За суті окупанти обстріляли не лише місто, а ще й три села в Оріхівському районі. Поліцейські зафіксували п’ять зруйнованих приватних будинків. Також значних ушкоджень отримала громадянська інфраструктура сіл Мала Токмачка, Одарівка та Новоандріївка. Окупанти пошкодили будинки мирних жителів, будинок культури та вкотре місцеву виправну колонію. Також до поліції надійшло повідомлення про поранених мешканців Оріхівського району, яких після артобстрілу доставлено до лікарні.

Також від обстрілу сильно постраждало Гуляйполе. У ЗОВА показали фотографії зруйнованих будинків:

Гуляйполе після обстрілу -Гуляйполе після обстрілу - фото: t.me/zoda_gov_ua
Руйнування в Гуляйполі -Руйнування в Гуляйполі - фото: t.me/zoda_gov_ua

У Сніпногорську окупанти потрапили снарядом до одного з поверхів багатоповерхівки. Серйозно постраждали чотири квартири. У них вибито вікна, знищено балкони і все майно всередині.

Ще противник потрапив до двох будинків у селищі Приморському. Там пошкоджено шифер, вікна, стіни та прилеглу до будинків територію.

На Пологівському та Гуляйпільському напрямках російські військові обстріляли будинки та ферму. Від ракетних попадань спалахнули одразу кілька будинків і в результаті вогонь швидко поширився на всю вулицю.

Окрім цього, минулої доби до органів поліції звернулися мешканці села Таврійського та смт Балабине Запорізького району. Там через розрив ворожих ракет будинки залишилися без даху над головою, з вибитими вікнами і посіченими стінами.

Окупанти продовжують руйнувати будинки у Запорізькій області -Окупанти продовжують руйнувати будинки у Запорізькій області - фото: t.me/zoda_gov_ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах