На Запоріжжі російські окупанти тримають у полоні більше 150 осіб

На Запоріжжі російські окупанти тримають у полоні більше 150 осіб.

На Запоріжжі російські окупанти тримають у полоні більше 150 осіб. Ілюстративне фото: apnews.com

Події
08 липня 2022 14:10

На Запоріжжі російські війська продовжують тримати в полоні більше 150 цивільних людей.

Як повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації, всього з початку війни у Запорізькому регіоні зафіксовано вже 393 випадки викрадення мирних жителів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також повідомляється, що 230 людей вже вдалося звільнити з полону ворожих загарбників. Ті, хто звільнився, можуть звернутися до суду та отримати моральну та матеріальну компенсацію за час перебування у полоні.

Наразі відомо про 163 людей, які перебувають у заручниках у російських окупантів.

Серед категорій населення відомо про такі викрадення: 46 представників місцевої влади (41 звільнено), 32 підприємців (19 звільнено), 32 керівників підприємств, установ, організацій (26 звільнено), двох журналістів (обох звільнено), чотирьох адвокатів (звільнено одного) та п дітей (троє звільнено).

- Представники Росії не поділяють українців на цивільних та військових, тому від постійного терору страждають абсолютно всі категорії населення, незалежно від віку, статі, професії та соціального статусу. – зазначили у ЗОВА.

У ЗОВА повідомляють, що важливо вчасно повідомляти про викрадення, щоб людина мала певний статус і закликають повідомляти про випадки викрадення цивільного населення та важливість не співпрацювати з окупантами. Про випадки викрадення можна повідомляти за телефоном: 0800503508.

Як раніше повідомила глава Мінреінтеграції Ірина Верещук, росіяни викрадають людей, щоб потім вимагати обміну на своїх військових.

Водночас Україна вимагає, щоб окупанти припинили так робити та обмінювали лише військових на військових. Адже Женевські конвенції забороняють обмін цивільних на військових.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах