СБУ затримала коригувальника: за його "наводкою" окупанти обстріляли міст на Запоріжжі

СБУ затримала коригувальника: за його "наводкою" окупанти обстріляли міст на Запоріжжі.

СБУ затримала коригувальника: за його "наводкою" окупанти обстріляли міст на Запоріжжі. Фото: ssu.gov.ua

Події
08 липня 2022 10:36

Уродженець Запорізької області, якого завербували співробітники ФСБ, повідомляв ворогу інформацію про розташування позицій українських захисників та об’єктів критичної інфраструктури на Запоріжжі та Дніпропетровщині.

Як повідомили у СБУ, чоловіка завербували співробітники ФСБ через закриту групу в одному з месенджерів. За гроші він погодився на співпрацю з ворогом. Чоловік особисто перевіряв точність влучання ворожого авіаудару по одному з мостів в Запорізькій області і передав координати для повторного удару по об’єкту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також затриманий передав дані про розміщення передових позицій українських захисників в Дніпропетровській області. Як він повідомив, після цього ворог здійснив по ним масовані артилерійські обстріли. 

За свої "послуги" коригувальник попросив 20 тисяч гривень. Гроші він мав отримати на тимчасово окупованій території в Херсонській області, де співробітник ФСБ планував посилити вербування агента. Але чоловіка затримали спецпризначенці СБУ при спробі виїзду на непідконтрольну територію. 

Затриманому вже повідомили підозру у державній зраді, його взяли під варту. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах