Туреччина відпустила судно з краденим зерном із окупованого Бердянська

Туреччина відпустила судно з краденим зерном із окупованого Бердянська.

Туреччина відпустила судно з краденим зерном із окупованого Бердянська. Фото: freepik.com

Події
07 липня 2022 13:51

Турецька влада відпустила російське суховантажне судно Zhibek Zholy, яке прибуло з вантажем зерна з тимчасово окупованого Бердянська.

- Завдяки оперативному втручанню відповідних органів влади України, це судно не змогло розвантажити крадене та було затримано. У турецьку сторону було направлено запит на арешт судна та вантажу. Водночас, ігноруючи звернення української сторони, увечері 6 липня судно було відпущено, – повідомили у заяві Міністерства закордонних справ України,

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У МЗС зазначили, що у зв'язку з неприпустимою ситуацією, що склалася, до відомства запрошено посла Туреччини в Києві.

- Українська сторона з глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію і звертається до турецької сторони з настійним проханням провести розслідування цієї ситуації та надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти подібним випадкам у майбутньому, – йдеться у заяві МЗС України.

Варто зазначити, що наприкінці червня міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара серйозно ставиться до повідомлень про незаконне вивезення Росією зерна з України та не дозволить його імпорт на свою територію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах