У Запоріжжі спалахнув скандал через образливу назву нового кафе

У Запоріжжі спалахнув скандал через образливу назву нового кафе.

У Запоріжжі спалахнув скандал через образливу назву нового кафе. Фото: facebook.com/olena.zast

Події
06 липня 2022 12:44

У Запоріжжі спалахнув скандал через назву маленького кафе, яке відкрили у місті.

Так, заклад громадського харчування відкрили на вулиці Українці, але господарі обрали дуже дивну для кафе назву – "Хохлушка", на що громадськість негативно відреагувала.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На вивіску фаст-фуду звернула увагу директорка літературно-творчого фестивалю "Толока" Олена Заставна. Вона звернулася до жителів Запоріжжя з питанням "Тільки мені назва росіянськими імперськими нарративами? Вам ок, коли вас називають хохлами/хохлушками?".

Запорожці активно підключилися до обговорення і більшість підтримали автора: "Приклад малоросійськості та неповноцінності в Запоріжжі", "яка треш", "це ганьба", "гидота", "і вивіска бездарна, і назва нікчемна та образлива" – такими були реакції городян.

За день вивіску прибрали, до цього приєднався директор департаменту культури та інформаційної політики Запорізької ОДА Владислав Мороко, який додав, що тепер з'ясовуватиметься хто дав дозвіл на таку назву.

У Запоріжжі прибрали скандальну вивіску кафе.У Запоріжжі прибрали скандальну вивіску кафе. Фото: facebook.com/olena.zast

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах