ЗСУ в Запорізькій області розбили російський танк за допомогою безпілотника

ЗСУ у Запорізькій області розбили російський танк за допомогою безпілотника.

ЗСУ у Запорізькій області розбили російський танк за допомогою безпілотника. Ілюстративне фото: mezha.media

Події
04 липня 2022 13:45

У Запорізькій області підрозділ Збройних Сил України наосліп ударив по російській техніці за допомогою октокоптера.

- Перешкоди із зв'язком? Чи дія ворожої радіоелектронної боротьби? Ні, не чули. На Запоріжжі бойовий підрозділ за допомогою октокоптера R18 побив російську техніку. Погана видимість не завадила цьому», – йдеться у повідомленні, написали у товаристві недержавної організації "Аеророзвідка".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Недержавну організацію "Аеророзвідка" було створено волонтерами Майдану та ITшниками ще у 2014 році і з самого початку війни на сході України допомагає українським військовим, насамперед, із розвідкою, як і значиться у назві об'єднання. Але останнім часом, крім дронів спостереження та розвідки, в арсеналі "Аеророзвідки" з'явилися атакуючі дрони - октокоптери R18.

Варто відзначити, що октокоптер - це безпілотник з вісьмома моторами, який є найпросунутішим дроном із покоління мультикоптерів.

R18 – дрон вертикального зльоту та посадки, що має вісім підйомних гвинтів, який може нести кілька кілограмів корисного навантаження. R18 – це повністю кастомна модель, створена в Україні силами «Аеророзвідки» з використанням вітчизняних та імпортних компонентів.

У військових цілях октокоптери виконують функції розвідника, несучи важке фото- та відеообладнання для моніторингу позицій противника та карт місцевості. Незважаючи на віддачу під час стрільби, апарат незмінно зберігав стійкість і керованість.

R18 має радіус дії 4 кілометри, може перебувати в повітрі близько 40 хвилин і, головне, може нести 5 кілограм бомб, що вільно падають. Як бомби використовуються радянські кумулятивні протитанкові гранати РКГ-3 або створені на їх основі зброярами заводу "Маяк" бомби РКГ-1600. Дрон R-18 здатний нести дві бомби/гранати та скидати їх з висоти 100-300 метрів, повиснувши над метою. При використанні бомби РКГ-1600 дрон R18 може вразити ціль у радіусі 1 метра з висоти 300 метрів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах