Окупанти випалюють поля пшениці біля Оріхова, використовуючи фосфорні боєприпаси

Окупанти випалюють поля пшениці біля Оріхова, використовуючи фосфорні боєприпаси.

Окупанти випалюють поля пшениці біля Оріхова, використовуючи фосфорні боєприпаси. Ілюстративне фото: shutterstock.com

Події
04 липня 2022 11:26

У Запорізькій області російські окупанти застосовують касетні та фосфорні боєприпаси, які заборонені міжнародними конвенціями. Вони знищують урожаї, випалюючи поля.

Так, касетні боєприпаси російські загарбники використовують під час обстрілів житлових кварталів Оріхова, а фосфорними випалюють навколишні поля з пшеницею, про це повідомляють у сюжеті ICTV.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– У народі називають фосфорні боєприпаси. Летить касета, касета розкривається в повітрі і з касети вилітає багато ось таких ось магнієвих, на мою думку, сплавів, які в небі запалюються і потім люстрою ось такі палаючі штуки засипають великі площі, - розповідає військовослужбовець "Адвокат".

Ці фосфорні заряди спалюють все, що потрапляють. Останнім часом окупанти використовують такі боєприпаси для випалювання пшениці на полях.

- Буквально позавчора два поля вони спалили вщент цими боєприпасами, - сказав "Адвокат", показуючи на залишки фосфорних зарядів.

Раніше ми також писали, що 30 червня окупанти у Запорізькій області почали вивозити вкрадене в України зерно через порт Бердянська. На першому судні відправили 7 тисяч тонн зерна, яке прибуло до морського порту Туреччини. А учора, 3 липня, митна служба затримала корабель.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах