Яка ситуація у Запорізькій області на 4 липня

Яка ситуація у Запорізькій області на 4 липня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 4 липня. Фото: unn.com.ua

Події
04 липня 2022 09:34

Розпочався 131 день повномасштабної війни РФ проти України. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ. Яка ситуація у Запорізькій області на 2 липня – повідомили у Запорізькій ОВА.

Ситуація на Запорізькому напрямку суттєво за добу не змінилася. Противник веде позиційну оборону, готує населені пункти до кругової оборони, обладнає опорні пункти основних дорожніх напрямах. За добу ворог 50 разів обстріляв позиції українських військових, використовуючи танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

З тимчасово окупованих територій за добу вдалося евакуювати 937 людей. Серед них 213 – діти.

Минулої доби окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в Гуляйполі та Таврійському. Повідомляється про 8 руйнування.

За інформацією української розвідки, особовий склад противника, який розмістився поблизу Енергодару, вигадав оригінальний спосіб, як стати "героями" так званої "спецоперації" та не загинути в Україні. Розміщуючись на території затишного санаторію, окупанти щовечора імітують бойові зіткнення із підрозділами Збройних Сил України.

Під час таких вогневих зіткнень зазначений підрозділ росіян "знищує" ДРГ українців, їх плавзасоби та БПЛА. Про це вони гордо рапортують у своїх повідомленнях вищому командуванню. Така поведінка окупантів пояснюється тим, що у разі ведення ними такої "героїчної" оборони своїх позицій різко зменшуються шанси використання їхніх підрозділів на лінії бойового зіткнення, де на них чекає справжній вогневий контакт із підрозділами ЗСУ та "героїчна" смерть. За такі фейкові бої окупанти отримують не лише додатковий боєкомплект, а й грошову винагороду за участь у веденні бойових дій.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Орєхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах