У турецький порт прибув корабель із зерном із окупованого Бердянська

У турецький порт прибув корабель із зерном із окупованого Бердянська.

У турецький порт прибув корабель із зерном із окупованого Бердянська. Фото: kuku.travel

Події
02 липня 2022 17:18

30 червня окупанти у Запорізькій області почали вивозити вкрадене в України зерно через порт Бердянська. На першому судні відправили 7 тисяч тонн зерна, яке везуть до "дружніх" країн. Стало відомо, що вантаж прибув до морського порту Туреччини.

До турецького порту Караса увійшов корабель Zhibek Zholy з окупованого Бердянська. Про це повідомив посол України Василь Боднар.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- На підставі листа Офісу генпрокурора звернулися до турецької сторони вжити невідкладних заходів. Є гарна комунікація та тісна співпраця з органами влади ТР. Переконаний, що ухвалені рішення запобігатимуть спробам порушення суверенітету України, – написав посол.

Про те, що окупанти планують використовувати порт Бердянськ для вивезення зерна, мер Мелітополя Іван Федоров попереджав ще на початку червня. За словами Федорова, загарбники нарощують обсяги вкраденого продовольства та сухопутних шляхів для його вивезення через Крим уже не вистачає.

Незважаючи на заяви Кремля про те, що РФ нібито не краде збіжжя в України, акти вивезення продовольства з окупованих територій регулярно підтверджуються супутниковими знімками. Продукцію везуть як до самої Росії, так і на експорт.

Як розповів заступник міністра агрополітики України Тарас Висоцький, першу пропозицію купити крадене зерно Росія зробила Єгипту, проте той відмовився. Після РФ звернулася до Лівану та також отримала відмову. У результаті продукцію почали відправляти до Сирії.

Однак це зовсім не означає, що кінцевим покупцем є ця країна. Сирія – це "сіра зона", в якій зерно просто "втрачається", а потім може нелегально продаватися до третіх країн.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах