У Мелітополі окупанти вивезли у поле випускників, які вийшли зустрічати світанок

У Мелітополі окупанти вивезли у поле випускників, які вийшли зустрічати світанок.

У Мелітополі окупанти вивезли у поле випускників, які вийшли зустрічати світанок. Фото: uanews.zp.ua

Події
23 червня 2022 09:35

У тимчасово окупованому Мелітополі російські загарбники вивезли у поле випускників шкіл, які хотіли підтримати традицію та зустріти світанок у нове життя.

В окупованому місті початок нового життя школяра пройшов інакше. що планувалося. За словами мелітопольців, частина випускників "Нового" Мелітополя збрехали батькам, що просто залишаться з ночівлею один у одного, і вирішили за традицією зустріти світанок, тому вийшли трохи раніше, ніж закінчили комендантську годину, пише "РіаМелітополь".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хлопців зустріли окупанти і, чудово знаючи, що це "лояльні" до них школярі, які отримали атестати "російського зразка", все одно вирішили жорстоко провчити підлітків.

Російські військові запропонували дітям підвезти їх зустріти світанок. А за фактом вивезли у поля у бік Кирилівки та кинули. Випускникам довелося дуже довго йти, щоби повернутися додому. Як виявилося, "бути на боці РФ" не означає, що людей почнуть поважати, адже окупантам абсолютно все одно.

Раніше ми писали, що з 1 вересня у школах Мелітополя дітей збираються навчати за російською програмою. У навчальних закладах мають намір запровадити "стандарти" РФ. Крім того, учнів хочуть залучати до участі у різних російських конкурсах та олімпіадах. Вчителів, які погодилися співпрацювати із окупантами, готуються відвезти на курси підвищення кваліфікації, які проведуть у Криму.

Батьків дітей, працівників шкіл та дитсадків просять утримуватися від зборів, які організовує ворожа та так звана "адміністрація міста".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах