Карта бойових дій в Україні 22 червня

Карта бойових дій в Україні 22 червня.

Карта бойових дій в Україні 22 червня. Фото: mil.in.ua

Події
22 червня 2022 08:51

В Україні розпочалась 119-а доба протистояння збройній агресії, яку розпочала Російська Федерація. Окупанти продовжують наносити удари по українским містам, загарбувати території та скоювати воєнні злочини. Війська РФ мають успіх на Лисичанському напрямку і просуваються у бік міста. Окупанти йдуть з півдня, що може звести нанівець перевагу ЗСУ в обороні, яку надає річка Сіверський Донець. Це просування Росії є явною перешкодою для української оборони в районі Сєвєродонецьк-Лисичанськ, тож, ймовірно, війська РФ невдовзі вступлять в тривалі бої з українськими силами, подібні до боїв "блок-по-блоку", які спостерігалися в Маріуполі та Сєвєродонецьку.

Зазначимо, що війська РФ відступили в напрямку Вуглегірської ТЕС. Українська армія зупинила наступ у напрямку Молодіжне – Катеринівка, що на Луганщині.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни за даними 22 червня.

Карта бойових дій в Україні 22 червня.Карта бойових дій в Україні 22 червня. Фото: www.understandingwar.org

За минулу добу війська РФ провели кілька успішних наступів у населених пунктах неподалік Сєвєродонецька і найближчими днями можуть загрожувати Лисичанську. У Генштабі ВСУ повідомили, що ворожі сили захопили Підлісне, Мирну Долину та Устинівку, частину Білої Гори та усі міста, які розташованих на західному березі Сіверського Дінця в межах 10 кілометрів від південної околиці Лисичанська. Українські війська відбили штурм Росії у селищах Сиротине та Воронове, що могло перешкодити просуванню росіян на східний берег річки Сіверський Донець. А у самому Сєвєродонецьку тривають бої на хімічному заводі "Азот".

Карта бойових дій в Україні 22 червня.Карта бойових дій в Україні 22 червня. Фото: www.understandingwar.org

За вчорашній день вороги атакували Миколаївку та захопили Врубівку. Також розпочався наземний штурм Вершини та Семигір’я, які знаходяться приблизно за 12 та 17 кілометрів від Бахмута. Через те, що сили російської армії сосереджені на оточенні Сєвєродонецька, їхні операції на осі Ізюм-Слов’янськ зупиняються. Війська РФ здійснили безуспішний наземний штурм населених пунктів на північ від Слов'янська - Богородичного та Долини та не намагалися вести наступальні дії в районі Лимана. Також Росія передислоковує військових з лінії фронту в районі Ізюма та Лимана на Сватове та Гороше, неподалік Сєвєродонецька і Попасної. Супутникові знімки показують, що російські війська побудували понтонний міст у Куп’янську, щоб покращити шляхи постачання до Сватового.

Карта бойових дій в Україні 22 червня.Карта бойових дій в Україні 22 червня. Фото: www.understandingwar.org

На Харківському напрямку війська РФ продовжували обстрілювати населені пункти навколо Харкова, щоб перешкодити просуванню української армії в напрямку Ізюма до державного кордону. На геолокаційних кадрах бойових дій видно місцеві бої поблизу Юченкове, приблизно за 61 кілометр на південний схід від Харкова. Ні російські, ні українські сили не проводили там жодних серйозних атак.

Карта бойових дій в Україні 22 червня.Карта бойових дій в Україні 22 червня. Фото: www.understandingwar.org

На південному напрямку російські війська обстріляли українські позиції на західному березі річки Інгулець, що, ймовірно, свідчить про те, що українські війська втратили доступ до плацдарму на східному березі. Війська РФ продовжували будувати довготривалі вогневі позиції, вести повітряну розвідку та обстрілювати населені пункти на кордонах Херсонської і Миколаївської та Херсонської та Дніпропетровської областей.

Карта бойових дій в Україні 22 червня.Карта бойових дій в Україні 22 червня. Фото: www.understandingwar.org

Проте ЗСУ атакують ворога на острові Зміїний. Українські захисники завдали ударів по позиціях Росії на острові та знищили російські укріплення та обладнання. Генштаб ЗСУ повідомляє, що на острові було знищено ЗРК "Панцир С1", радіолокаційну станцію та автомобільну техніку.

Росія відправляє на фронт недосвідчених, непідготовлених бійців. За даними ЗМІ, новобранці проходять лише 3-7 днів навчання, перш ніж їх відправлять на "найактивніші ділянки фронту". Армія пропонує мобілізованим значні фінансові стимули, дедалі ігноруючи їхній вік, стан здоров’я, судимість та інші встановлені службові кваліфікації.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах