Окупанти створюють штучні черги за паспортами РФ у Бердянську

Окупанти створюють штучні черги за паспорти РФ у Бердянську

Окупанти створюють штучні черги за паспорти РФ у Бердянську - фото: bbc.com

Події
20 червня 2022 18:16

У Бердянську окупанти штучно створюють черги до місцевих ЦНАПів за російськими паспортами.

Як розповіли у Головному управлінні розвідки, окупанти хочуть продемонструвати нібито "бажання" місцевих жителів отримати російські паспорти. Тому вони всіх, хто стоїть на обліку у військовій комендатурі Бердянська, примусово направили до ЦНАПу. У результаті вийшла черга перед пунктами фотографування на документи.

За даними ГУР, людей, які відмовилися стояти у чергу, відправляють на громадські роботи.

Крім того, на тимчасово окупованих територіях півдня України спостерігалася робота мобільної групи радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби ЗС РФ. Коли ці групи працювали, то в радіусі від кілометра пропадав мобільний зв'язок українських операторів і неможливо було дивитися українські сайти в інтернеті. Щойно ці групи виїжджали – зв'язок відновлювався. У ГУР припускають, що таким чином намагалися знайти проукраїнськи налаштованих людей та членів їхніх родин.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах