Зеленський пообіцяв звільнити окуповану частину Запорізької області

Зеленський пообіцяв звільнити окуповану частину Запорізької області.

Зеленський пообіцяв звільнити окуповану частину Запорізької області. Фото: president.gov.ua

Події
14 червня 2022 10:35

Президент України Володимир Зеленський звернувся до мешканців тимчасово окупованих населених пунктів та повідомив, що українські військові звільнять Мелітополь, Енергодар та інші захоплені території.

Як заявив Володимир Зеленський у своєму вечірньому виступі, росіяни досі хочуть зруйнувати Миколаїв, Запоріжжя та міста Дніпропетровщини. Їм поки що вистачає сил, щоб бити з артилерії по Зеленодольську та Гуляйполю.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Тільки достатня кількість сучасної артилерії для України забезпечить нашу перевагу і нарешті покладе край російським знущанням над українським Донбасом. У нас немає іншого вибору, ніж і надалі звільняти всю нашу територію від окупантів із усіх наших областей, – зазначив президент.

Президент також повідомив, що ширина нашого фронту становить понад 2 тисячі 500 кілометрів, що дає нам відчути, що стратегічна ініціатива залишається за нами.

- Ми прийдемо до всіх наших міст, сіл, у яких поки що немає нашого прапора на адміністративних будівлях. Хоча українських прапорів там багато, я певен. Просто у людей. У Мелітополь і повернемо всім мелітопольцям можливість жити безстрашно і, до речі, всі колаборатні, які погрожують відібрати землю у фермерів у Мелітополі та інших районах Запорізької області, найімовірніше, самі опиняться у цій землі, –  заявив Зеленскький.

Зеленський також згадав про Енергодар, про який ні на день не забули. Місто зараз тримають у цивілізаційній блокаді. У частині районів окупанти спеціально не дають відновити електрику, у багатьох громадах армія РФ заблокувала зв'язок, закрила виїзд із окупації.

Також президент звернувся до українців із проханням "говорити Кирилівці, Генічеську, Бердянську, Мангушу, Горлівці... всім, хто змушений бачити російський прапор на нашій землі, казати їм, що українська армія прийде".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах