Зеленський назвав Запорізький напрям найскладнішим для ЗСУ

Зеленський назвав Запорізький напрям найскладнішим для ЗСУ.

Зеленський назвав Запорізький напрям найскладнішим для ЗСУ. Фото: president.gov.ua

Події
07 червня 2022 10:50

Президент України Володимир Зеленський заявив, що найскладнішими ділянками для Збройних сил України наразі є Запорізький та Сєвєродонецький напрямки.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Росія хоче захопити Запоріжжя і назвав ситуацію на даній ділянці фронту найбільш загрозливою. Про це він заявив на зустрічі із журналістами у понеділок, 6 червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, у Запорізькій області складається найбільш загрозлива ситуація через те, що половину області контролює Росія, а, судячи з публічних та непублічних даних, росіяни хочуть окупувати обласний центр.

- Щодо Запорізької області – думаю, там ситуація найзагрозливіша. Там частина окупована, ворог постійно публічно та непублічно, з перехоплень ми розуміємо, що ворог хоче окупувати Запоріжжя. За іншими напрямками ситуація, ми бачимо, краща, – сказав президент.

Зеленський зазначив, що ситуація для України може значно погіршитися, якщо "буде прорив на Донбасі, нам буде дуже складно".

Також у прямому ефірі у Марка Фейгіна радник президента Олексій Арестович розповів про можливі плани російських військ. Він зазначив, що за останній тиждень росіяни підтягли на лінію фронту – у Василівці багато бойових тактичних груп.

Можливо, вони підуть на північ або в стик нашій обороні в районі Оріхова. Ситуація може різко погіршитись буквально в найближчі 2-3 дні. Саме тому на лінію фронту приїжджав президент Зеленський, щоби підтримати бійців на цьому складному етапі війни.

Як розповів голова Запорізької ОВ Олександр Старух, бої на лінії зіткнення у Запорізькій області точаться постійно. Відрізняється лише рівень інтенсивності. Він припустив, що ворог задумав прорив на Камишеваху та Григорівку. Проте, там дуже складний рельєф місцевості.

- Поряд розташоване Каховське водосховище, куди впадають річки та невеликі затоки. Там багато мостових переходів. Якщо на півдні області ми маємо степи, де хороша видимість, то за Василівкою складний рельєф. Тяжкій техніці буде важко подолати, – розповів Старух.

Потрібно нагадати, що 60% території Запорізького регіону тимчасово окупували російські війська, на частині продовжуються бої. Під контролем окупантів зараз знаходиться частина Запорізької області вздовж Азовського моря, зокрема Мелітополь та Бердянськ. Тимчасово захоплений і Енергодар, поряд з яким розташована Запорізька атомна електростанція

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах