Мер Енергодара розповів про життя окупованого міста

Мер Енергодара розповів про життя окупованого міста.

Мер Енергодара розповів про життя окупованого міста. Фото: apostrophe.ua

Події
06 червня 2022 10:26

Військові армії РФ окупували Енергодар ще 4 березня, тоді вони захопили Запорізьку атомну електростанцію. Мер Енергодара Дмитро Орлов розповів про ситуацію у тимчасово окупованому місті.

За словами Дмитра Орлова, у місті збільшився фізичний та психологічний тиск на городян, збільшилась кількість викрадень місцевих жителів. У підвали окупанти кидають не лише активістів, АТОвців та тих, хто чинив опір на російському блокпосту під час захоплення Енергодару, а й звичайних громадян. Людей утримують у полоні тижнями.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У місті збільшилась кількість мародерств. Здебільшого порожніх квартир, господарі яких поїхали із міста. З житла російські загарбники виносять цінні речі, вибиваючи двері.

Російські загарбники блокують у місті інтернет: у магазинах та торгових точках практично неможливо оплатити покупки карткою. Залишилося дуже мало крамниць, де працюють термінали. Якщо навіть вдасться "зловити" інтернет, то час очікування переказу грошей з картки на картку займає до 15-20 хвилин на одного покупця. Від цього у магазинах, де приймають карти, утворюються величезні черги.

Готівки у мешканців Енергодару практично немає. Відсоток за те, щоб зняти готівку знову зріс. У багатьох торгових точках на ринку з'явилися подвійні цінники – у гривнях та рублях. Ціни на продукти, побутову хімію та все необхідне для життя дуже високі. Дешеві лише сезонні овочі.

У місті також стали з'являтися російські ліки, які продають просто на вулиці, на ринку під палючим сонцем, не дотримуючись жодних норм зберігання медпрепаратів. Тому в Енергодарі, як був, так і залишається величезний попит на українські медикаменти, але доставляти їх до міста стає дедалі важче.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах