Яка ситуація у Запорізькій області на 30 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 30 травня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 30 травня. Фото: zp.vgorode.ua

Події
30 травня 2022 09:31

Почалася 96-та доба війни Росії проти України. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ із артилерії. Яка ситуація у Запорізькій області на 30травня – повідомили у Штабі Сил оборони Запорізького краю.

На Запорізькому напрямку армія РФ продовжує завдавати авіаційних ударів та ушкоджувати артилерією інфраструктуру мирних населених пунктів, намагаючись покращити своє тактичне становище. Ворожі війська здійснюють перегрупування своїх підрозділів, нарощують систему вогневої поразки, а також проводять повітряну розвідку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти активізували ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів у районі населених пунктів Оріхів, Гуляйполі та Велика Новосілка Донецької області. Ворожа армія завдала авіаційних ударів із літаків штурмової авіації Су-25 в районі Малої Токмачки та Орєхова.

Зазначається збільшення особового складу противника, озброєння та військової техніки у районі Василівка-Пологи. Окупанти продовжують перегруповуватися та посилити війська на захоплених територіях області для відновлення активних бойових дій.

Загарбники вели обстріли з усього спектра їх озброєння за такими напрямками: Оріхів, Кам'янське, Новоданилівка, Времівка, Ольговське, Новомиколаївка, Мала Токмачка, Новопіль, Зелене Поле, Полтавка, Гуляйполе, Малинівка, Чарівне, Залізничне, Малі Щер.

На Запорізькому напрямку окупанти посилили угруповання за рахунок переміщення з Мелітополя у напрямку Василівки до 120 одиниць озброєння та військової техніки.

У Пологах через артилерійський обстріл поранення руки та ноги отримав місцевий житель.

Чергових артударів знову випробували Оріхів, Гуляйполе, село Преображенка та Залізничне. Внаслідок цього було зруйновано три будинки та літня кухня. Ще школа, 13 будинків та три автомобілі були пошкоджені.

Бази відпочинку в Кирилівці цього року не працюватимуть. На березі моря багато мін, а на території баз відпочинку стоять "Гради".

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах