Близько 400 авто стоять перед російським блокпостом біля Василівки: людям продають воду по 75 гривень

Близько 400 авто стоять перед російським блок-постом біля Василівки: людям продають воду за 75 гривень -

Близько 400 авто стоять перед російським блок-постом біля Василівки: людям продають воду за 75 гривень - фото: suspilne.media

Події
29 травня 2022 14:44

На Запоріжжі на трасі біля Василівки зібралося близько 400 машин, які намагаються доїхати до обласного центру, але їх не пропускають окупанти через російський блокпост.

У черзі стоять люди з міст, які перебувають під тимчасовою окупацією – з Маріуполя, Херсона, Токмака, Бердянська та інших. Більшість із них – жінки (зокрема вагітні), діти, люди похилого віку та з інвалідністю, повідомляє Суспільне.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Людям дуже тяжко дається дорога, особливо дітям. Малята часто плачуть. Люди "в дорозі" люди вже 4-5 добу. Не у всіх є достатня кількість їжі та води. Навіть у людей із запасами продукти почали псуватися через спеку.

"Рятувати" людей під'їжджають місцеві "комерсанти". Вони під'їжджають до колони та продають пиріжок по 35 гривень та півтора літра води по 75 гривень. Людям нікуди подітися, хоч і грошей у них немає, і зняти їх теж нема де.

Після восьмої вечора люди в колоні намагаються з машин не виходити через обстріли. За їхніми словами, чути дуже гучно, видно небо у спалахах. "Літає" буквально над головами, дуже лякаються діти.

Але люди кажуть, що все одно стоятимуть далі і намагатимуться виїхати на підконтрольну Україні територію. Повертатись під окупацію вони не хочуть.

Як розповів сьогодні голова Запорізької ОВ Олександр Старух, люди стоять і чекають у жахливих умовах. За його словами, окупанти іноді ускладнюють виїзд, бо вимагають гроші за проїзд.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах