Яка ситуація у Запорізькій області на 28 травня

Яка ситуація у Запорізькій області на 28 травня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 28 травня. Фото: zp.vgorode.ua

Події
28 травня 2022 09:22

Почалася 94-та доба війни Росії проти України. Ворог постійно обстрілює позиції наших військ із артилерії. Яка ситуація у Запорізькій області на 28 травня – повідомили у Штабі Сил оборони Запорізького краю.

На Запорізькому напрямку армія РФ продовжує завдавати авіаційних ударів та ушкоджувати артилерією інфраструктуру мирних населених пунктів, намагаючись покращити своє тактичне становище. Ворожі війська здійснюють перегрупування своїх підрозділів, нарощують систему вогневої поразки, а також проводять повітряну розвідку.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти активізували ведення повітряної розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів у районі населених пунктів Оріхів, Гуляйполі та Велика Новосілка Донецької області. Ворожа армія завдала авіаційних ударів із літаків штурмової авіації Су-25 в районі Малої Токмачки та Оріхова.

Зазначається збільшення особового складу противника, озброєння та військової техніки у районі Василівка-Пологи. Окупанти продовжують перегруповуватися та посилити війська на захоплених територіях області для відновлення активних бойових дій.

Загарбники вели обстріли за такими напрямками: Оріхів, Времівка, Малі Щербаки, Кам’янське, Чарівне, Бурлацьке, Малинівка, Новопіль, Полтавка, Зелене поле, Темирівка, Білогір’я, Мала Токмачка, Залізничне, Новосілка, Щербаки, Новоандріївка, Затишшя.

У селищі Степногорськ та Оріхові внаслідок артобстрілу російські загарбники смертельно травмували двох місцевих жінок, ще троє чоловіків отримали осколкові поранення різного ступеня тяжкості.

Окрім цього, у селищі Камишеваха та селі Новояківлівка окупанти артобстрілом поранили жінку та чоловіка.

Також внаслідок російських артилерійських ударів по селищам Камишеваху, Гуляйполю та Оріхову було пошкоджено десять будинків та квартиру, зруйновано два будинки, гараж та літня кухня.

У Бердянську загарбники "глушать" український зв'язок і намагаються переконати мешканців у черговій брехні, нібито мобільні оператори України не хочуть обслуговувати окуповані території. Натомість, окупанти переконують городян перейти на мобільні мережі російських операторів.

Бази відпочинку в Кирилівці цього року не працюватимуть. На березі моря багато мін, а на території баз відпочинку стоять "Гради".

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах