СБУ повідомила про підозру "гауляйтеру" Запорізької області Балицького

СБУ повідомила про підозру "гауляйтеру" Запорізької області Балицького.

СБУ повідомила про підозру "гауляйтеру" Запорізької області Балицького. Фото: 112.ua

Події
26 травня 2022 11:31

Правоохоронні органи повідомили про підозру колишнього нардепа, а нині "главу" псевдо-військово-цивільної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького.

Як повідомили у прес-службі СБУ, "гауляйтер" Балицький отримав підозру за матеріалами СБУ. Зраднику оголошено про підозру у колабораціонізмі. Йому загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У СБУ наголошують, що він перейшов на бік ворога та заручився підтримкою силового захоплення влади у регіоні. Зокрема, за допомогою загарбників він змусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Зрадник критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги. Він також видав так зване розпорядження "Про тимчасову організацію громадського порядку", що зобов'язує мешканців сформувати "громадські загони" для виявлення антиросійської діяльності.

Варто зазначити, що Балицький колишній нардеп від Партії регіонів. 2020 року був обраний депутатом облради від "Опозиційного блоку".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах