Як оформити виплати на дітей, які приїхали з окупованих територій без батьків

Як оформити виплати на дітей, які приїхали з окупованих територій без батьків -

Як оформити виплати на дітей, які приїхали з окупованих територій без батьків - фото: t.me/UkrzalInfo

Події
24 травня 2022 14:43

Діти можуть отримати допомогу від держави, навіть якщо евакуювалися без батьків. Йдеться про виплату у три тисячі гривень.

Уряд розробив механізм виплати коштів дітям, яким довелося виїхати у більш безпечні регіони без батьків. Вони мають право на матеріальну допомогу – це три тисячі гривень, розповіли у Службі у справах дітей ДніпроОВА.

Щоб оформити таку допомогу, дитина (до 14 років) та дорослий, який її супроводжує, повинні звернутися до органів соцзахисту за місцем тимчасового проживання. Там представник дитини має написати відповідну заяву. Діти старше 14 років пишуть заяву самостійно.

Дітей можуть супроводжувати родичі, хрещені. При цьому обов’язково повинен бути документ, який би підтвердив родинні зв’язки. Також це можуть бути люди, уповноважені письмовою заявою від батьків піклуватися про неповнолітніх. Третя категорія – сім’ї, куди тимчасово влаштували дітей.

Може бути таке, що немає ніяких документів на дітей – ні тих, що підтверджують сімейні зв’язки, ні наказу про тимчасовий прихисток. У такому разі варто звертатися до Служби у справах дітей. Фахівці нададуть необхідні довідки та витяги з реєстрів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах