Окупанти не зможуть забезпечувати РФ електроенергією із Запорізькою АЕС

Окупанти не зможуть постачати РФ електроенергію із Запорізькою АЕС.

Окупанти не зможуть постачати РФ електроенергію із Запорізькою АЕС. Фото: t.me/energoatom_ua

Події
19 травня 2022 12:50

Росія не може скористатися електроенергією із Запорізькою АЕС, яка розташована в окупованому Енергодарі.

Як заявили в "Енергоатомі", станом на ранок четверга, 19 травня, атомна станція продовжує працювати в енергосистемі України, забезпечуючи енергією промислові об'єкти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поточна потужність енергоблоків ЗАЕС є достатньою для повноцінної життєдіяльності населення та роботи промислових об'єктів. Запорізька АЕС дотримується норм ядерної, радіаційної та екологічної безпеки. На території промислового майданчика та санітарно-захисної зони екологічний, протипожежний та радіаційний стан - у межах норми, - йдеться у заяві компанії.

Зазначимо, що раніше віце-прем'єр РФ Марат Хуснуллін заявив про готовність Росії продавати Україні електроенергію із захопленою Запорізькою АЕС. На його заяву відразу ж відреагували на "Укренерго", пояснивши, що атомна станція знаходиться під контролем українських фахівців і перебуває в українській мережі, яка зараз не пов'язана з енергосистемою Росії.

- Енергосистема України зараз не має фізичних зв'язків із енергосистемою Росії. Тому постачання електроенергії з українських електростанцій до Росії поки що фізично неможливе... Отже, оскільки українська мережа від'єднана від Росії та Білорусі, російські чиновники можуть обіцяти постачання будь-якої електроенергії хіба що крейсеру "Москва". Кажуть, у нього перебої з харчуванням та обмежена мобільність, – заявили в "Укренерго".

Раніше ми писали, що окупанти отримали вказівку готувати Енергодар до так званого " референдума ", щоб надалі можна було захопити Запорізьку атомну електростанцію.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах