Окупанти готуються до бойових дій на Запорізькій АЕС

Окупанти готуються до бойових дій на Запорізькій АЕС.

Окупанти готуються до бойових дій на Запорізькій АЕС. Фото: facebook.com/energoatom.ua

Події
16 травня 2022 13:34

Російські окупаційні війська не залишають спроби провести бойові дії на Запорізькій атомній електростанції.

Крім того, окупанти намагаються приховати сліди обстрілу навчального корпусу ЗАЕС, який самі ж і обстріляли у березні. Про це повідомили у прес-службі "Енергоатому".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про те, що окупанти не відмовилися від ідеї воювати на території АЕС, свідчать викопані окопи, розміщені мішки з піском та бетонні блоки. Також вони встановили загородження, якими намагаються замаскувати сліди від обстрілу навчального корпусу.

В "Енергоатомі" додали, що співробітникам Запорізької АЕС заборонено приходити на роботу із телефонами.

Втім, повідомляється, що у місті стало значно менше за окупантів.

- Адже на Донбас потрібне свіже м'ясо. Американська військова техніка вже активно спалює рашистську нечисть із планети Земля, – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що дії загарбників завдали Запорізькій АЕС збитків у 36 мільярдів гривень, з них 18 мільярдів гривень – це пошкодження об'єктів. Докладніше про це ми писали тут.

Крім того, на станції знаходиться до 10 російських атомників, а командує головний інженер Ростовської станції Андрій Горбачов. Вони знаходяться у Кризовому центрі, розташованому поблизу адмінбудівлі. Там живуть, харчуються, вивчають ситуацію на станції та документи.

Слід нагадати, що російські війська захопили ЗАЕС на початку березня. Внаслідок штурму загинули троє українських бійців, двоє отримали поранення.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах