Окупанти збирають особисті дані жителів Мелітополя

Окупанти збирають особисті дані жителів Мелітополя -

Окупанти збирають особисті дані жителів Мелітополя - фото: REUTERS

Події
15 травня 2022 12:31

В окупованому Мелітополі росіяни почали збирати особисті дані мешканців міста. Міський голова Іван Федоров припустив, що це роблять в рамках підготовки до "якогось референдуму".

Мер Мелітополя Іван Федоров зазначив, що ситуація у місті з кожним днем стає все напруженішою. Про це він розповів під час телемарафону "Єдині новини".

За словами Федорова, декілька днів тому росіяни почали збирати в бібліотеці списки людей. Вони кажуть, що роблять це з благим наміром – у зв’язку з тим, що 80% містян залишилися безробітними, тому хочуть допомогти їм з працевлаштуванням. Зокрема збирають анкетні дані про освіту та вік.

- Але ми розуміємо, що таким чином вони намагаються відновити реєстр тих жителів, які залишилися у Мелітополі, щоб надалі використовувати це, – сказав міський голова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також Іван Федоров припустив, що окупанти збирають особисті дані людей в рамках підготовки до "якогось референдуму". Він зазначив, що з перших днів окупації російські військові викрадали мелітопольців і застосовували до них фізичне насильство.

Окрім того, окупанти добралися до заводу "Гідромаш", який росіяни почали розграбовувати і вивозити звідти крадене. Приблизно така ж ситуація на заводі "Автотракторних запчастин". Він працював на оборонну промисловість України. Сьогодні росіяни намагаються зробити так, щоби цей завод обслуговував оборонний комплекс РФ.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах