Без електропостачання у Запорізькій області залишаються 72 населених пункти

Без електропостачання у Запорізькій області залишаються 72 населених пункти -

Без електропостачання у Запорізькій області залишаються 72 населених пункти - фото: pexels.com

Події
15 травня 2022 11:40

На сьогодні, 15 травня, через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання знаходиться 22 660 абонентів у 72 населених пунктах Запорізької області.

Як повідомили у Запорізькій ОВА, протягом минулої доби вдалося відновити електропостачання 101 споживача у Запоріжжі. На інших територіях ситуація залишається без змін. Аварійно-відновлювальні роботи не вдається провести через активні бойові дії та недопуск з боку військових до пошкоджених електромереж.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ситуація із газопостачанням також залишається без суттєвих змін. На сьогодні по області без газопостачання знаходиться 69 975 абонентів у 88 населених пунктах області. Залишаються відключеними від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області.

Минулої доби у Пологах та селі Верхня Терса були усунуті пошкодження розподільних газопроводів низького тиску, які виникли внаслідок обстрілу. В інших населених пунктах газопостачання планують відновити лише тоді, коли спеціалісти отримають доступ до пошкоджених ділянок.

Протягом минулої доби інформація щодо нових пошкоджень об’єктів життєзабезпечення не надходила. За наявною інформацією, на сьогодні внаслідок обстрілів у Оріхові пошкоджено водопровідні мережі. У Гуляйполі та прилеглих сільських населених пунктах Пологівського району, смт Степногірськ та прилеглих сільських населених пунктах Василівського району відсутнє водопостачання. Крім того, через проблеми із забезпеченням електроенергією артезіанських свердловин без водопостачання частина міста Пологи.

Також внаслідок бойових дій пошкоджено каналізаційні очисні споруди, які приймають стоки із Василівки та смт Степногірськ Василівського району.

13 травня внаслідок обстрілу у Гуляйполі було пошкоджено декілька будинків. Ступінь завданих пошкоджень уточнюється. За наявною інформацією на сьогодні, по області повністю зруйновано або частково пошкоджено 889 домоволодінь.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах