4-річну Алісу з "Азовсталі" передали рідним

4-річну Алісу з "Азовсталі" передали рідним

4-річну Алісу з "Азовсталі" передали рідним - фото з відеоролика з Алісою на "Азовсталі"

Події
11 травня 2022 17:45

Маленьку Алісу, яку вдалося евакуювати з Маріуполя до Запоріжжя, передали її рідним. Маму дівчинки окупанти поки що так і не відпустили.

Як повідомила Уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова, сьогодні до Запоріжжя приїхав родич 4-річної Аліси. Тепер вона разом із дядьком їде до безпечнішого регіону на заході України. Найближчим часом вона зустрінеться із рідною бабусею, яка приїде з Польщі. Маленьку передадуть під опіку, як дитину, яка в умовах воєнного стану залишилася без батьківського піклування

Керівниця Служби у справах дітей у Запорізькій області Антоніна Матвєєва уточнила, що з рідною бабусею зробили конференцію та Аліса її пізнала. Дівчинці оформили документи і зробили дублікат свідоцтва про народження, повідомляє "Радіо Свобода".

В обласній Службі у справах дітей повідомили, що це вже 36-й випадок, коли дитина до 14 років без батьків прибувала у Запоріжжі під час евакуації. Дітей влаштовують на часове влаштування.

Діти, яким уже є 16, було вже 50. Україною без супроводження вони пересуватися можуть, а за кордоном – ні. Тому шукають їхніх батьків, і вони скидають довіреність, яку завіряє обласна служба. 

Нагадаємо, 4-річна Аліса стала відома після відеоролика, який зняли у бункері "Азовсталі". Там дитина каже, що хоче, щоб її евакуювали. Нещодавно вдалося вивезти людей, зокрема Алісу. Але на блок-посту у Мангуші маму дівчинки забрали окупанти. За попередньою інформацією, її відправили до фільтраційного табору. Жінка – лікар. У результаті Аліса доїхала до Запоріжжя без мами. У Запоріжжі вона жила із Златою Некрасовою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах