На Запорізькому напрямку ворожі війська готуються до відновлення штурму

На Запорізькому напрямку ворожі війська готуються до відновлення штурму.

На Запорізькому напрямку ворожі війська готуються до відновлення штурму. Фото: scanpix.lt

Події
10 травня 2022 10:54

За останню добу, 9 травня, на Запорізькому напрямку ворожа армія активних бойових дій не проводила. Проте противник не залишає спроб покращити тактичне становище своїх військ у напрямку Запоріжжя, але наші захисники контролюють ситуацію.

На сьогоднішній день, 10 травня, загальна ситуація на південно-східному напрямку істотних змін не зазнала. Основні ворожі зусилля продовжують зосереджуватись на напрямках Оріхово, Гуляйполя, Малинівки, Великої Новосілки Донецької області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти проводять перегрупування військ з метою підготовки до подальших активних дій. Очікується нарощування угруповання за рахунок підрозділів, що діяли в районі Маріуполя.

Як повідомили у Силах оборони Запорізького краю, російська армія здійснила обстріл підрозділів наших військ та цивільної інфраструктури, зосередившись при цьому на обороні зайнятих рубежів, щоб не допустити просування українських підрозділів у напрямку державного кордону України.

Також противник не залишає спроб покращити тактичне становище своїх військ у напрямку Запоріжжя.

На інших рубежах по лінії розмежування ведуться дії, що стримують. Українські захисники надійно утримують оборону, в окремих місцях завдають конр-ударів.

Разом з цим морально-психологічний стан особового складу окупантів низький, окупанти розуміють, що проведені атаки бажаного результату не мають, що на них тут чекає лише безглузда смерть. На підставі цього виникають скарги до командирів та непокора, відзначається системне вживання алкогольних напоїв та дезертирство.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах