Як минуло 9 травня в окупованих Мелітополі, Енергодарі та Бердянську

Як минуло 9 травня в окупованих Мелітополі та Енергодарі -

Як минуло 9 травня в окупованих Мелітополі та Енергодарі - фото: t.me/riamelitopol

Події
09 травня 2022 16:26

Сьогодні, 9 травня, окупанти намагалися провести паради в тимчасово окупованих населених пунктах Запорізької області.

Мелітополь

З ранку у місті окупанти організували парад. Люди пройшли вулицею з георгіївськими стрічками, прапорами та фотографіями ветеранів. Ось тільки виявилось, що учасники – завезені.

Мер Іван Федоров у прямому ефірі розповів, що росіяни завезли до міста мешканців Криму, Луганська та сіл Мелітопольського району. Вони й брали участь у "параді".

Як минуло 9 травня в окупованих Мелітополі -Як минуло 9 травня в окупованих Мелітополі - фото: t.me/ riamelitopol

Захід пройшов швидко, після цього фотографії ветеранів виявилися непотрібними і підставні учасники параду їх просто викинули купкою.

Фотографії ветеранів потім виявилися непотрібними і підставні учасники параду їх просто викинули купкою. -| фото: t.me/riamelitopolФотографії ветеранів потім виявилися непотрібними і підставні учасники параду їх просто викинули купкою. -| фото: t.me/riamelitopol

Також раніше ми писали, що окупанти змушували мелітопольців та мешканців сіл йти на парад, забираючи у них напередодні паспорти. Документи їм обіцяли віддати 9 травня.

Енергодар

У багатотисячному Енергодарі у "параді" взяли участь людей 200-300. Як повідомили в Енергодатомі, неможливо сказати, що всі учасники були саме енергодарці. 

Відомо, що фотографував це – енергодарський колаборант Віктор Лівінський, який раніше працював на АЕС Першого ж дня війни йому заборонили входити на атомну електростанцію.

Мер Дмитро Орлов те, що сталося, поки що не прокоментував.

Бердянськ

Жителі Бердянська розповідають, що вранці пройшла колона незрозумілих людей та переодягнених працівників виконкому. Проросійські ресурси написали, що брали нібито 10 000 людей, але це неправда.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах