Як на окупованих територіях Запорізької області змушують людей йти на парад 9 травня

Как на оккупированных территориях Запорожской области заставляют людей идти на парад 9 мая

Как на оккупированных территориях Запорожской области заставляют людей идти на парад 9 мая - фото: apostrophe.ua

Події
08 травня 2022 15:56

У Запорізькій області окупанти активно готуються "святкувати" 9 травня. Вони що тільки не вигадують, щоб змусити українців вийти на парад.

Як повідомила Уповноважена Верховна Рада України з прав людини Людмила Денісова, у тимчасово окупованому Енергодарі росіяни відбирають у місцевих жителів документи та обіцяють віддати саме 9 травня. Так вони хочуть зібрати більше людей в одному місці, щоб зробити "красиву картинку" для російських телеканалів.

Також відомо, що у Кам'янці працівників організацій та підприємств змушують у понеділок прийти на роботу та взяти участь у параді.

Наразі все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб знати найважливішу інформацію

Підготовка до заходів на 9 травня триває в кількох окупованих населених пунктах. В Енергодарі задля цього перекривають рух у частині міста та виїзди з дворів. У Мелітополі все уже "прикрасили", а з ранку біля танка на Братському цвинтарі вишикувалися 8 автоматників. У Таврійському агротехнологічному університеті озброєні окупанти перевірили аудиторії, де вікна виходять на центральний проспект. У нижній частині міста, в районі вулиці Невського, вранці озброєні військові проводять обшуки. На цвинтарі Новому люди чули вибухи та стрілянину.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах