15-річна дівчинка із простріленими ногами вивезла на машині поранених із Попасної

15-летняя девочка с простреленными ногами вывезла на машине раненых из Попасной -

15-летняя девочка с простреленными ногами вывезла на машине раненых из Попасной - фото: facebook.com/tvoyemisto

Події
06 травня 2022 12:34

У Луганській області 15-річна дівчинка з пораненими ногами вивезла на машині чотирьох дорослих.

Як повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, дівчинка проїхала 30 кілометрів з простріленими ногами від Попасної до Бахмута і довезла трьох поранених чоловіків та жінку до лікарні. Завдяки підлітку вони живі.

Дівчинка розповідає, що вона їхала за кермом та вивозила поранених. То були не її рідні.

- Двох чоловіків поранило осколками, одного – дуже сильно. І довелося мені сісти за кермо і везти до Бахмута. Просто була потрібна допомога терміново, щоб не втратити багато крові, – пояснила свій героїчний вчинок 15-річна дівчинка львівському телеканалу "Твоє Місто".

Спасителька розповідає, що дорога в Бахмут була усіяна мінами у шаховому порядку. У неї вийшло проїхати. Далі на дорозі лежало тіло мертвої жінки. Потім стовп. Дівчинці знову вдалося проїхати, але коли вона повернула праворуч – машина потрапила під обстріл. Підлітку поранило ноги.

- Я нічого не могла зробити, машина заглухла. Я ледве її завела, і ми далі поїхали. Але машина потім все одно заглухла, тому що акумулятор прострілила куля, – каже підліток.

Дівчинка їхала з простріленими ногами. Вона розповідає, що було дуже боляче, але вона не могла кинути людей під обстрілом. 

У результаті дівчинка змогла врятувати людей.

Як розповів Сергій Гайдай, нині маленька героїня у Львівській лікарні. На неї чекає ампутація частини пальця та фізична реабілітація. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах