Яка ситуація у Запорізькій області на 22 квітня

Яка ситуація у Запорізькій області на 22 квітня.

Яка ситуація у Запорізькій області на 22 квітня. Фото: zp.vgorode.ua

Події
22 квiтня 2022 10:43

Розпочався 58 день війни РФ проти України. Яка ситуація у Запорізькій області на 22 квітня – розповіли у Штабі оборони Запорізького краю.

Загроза застосування противником ракетного озброєння по об'єктах військової та цивільної інфраструктури по всій території Запорізького краю на сьогоднішній день залишається високою. Також є можливість активації дій російських окупантів з метою просування на місто Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Окупанти не залишають спроб проводити наступальні дії у східних районах області, основний напрямок Гуляйполе – Покровське, де бойові зіткнення стали активнішими. Українські захисники ведуть активну маневрену оборону.

Загарбники вели обстріли по населених пунктах із застосуванням танків, реактивної системи залпового вогню «Град», ствольної артилерії, 120 мм мінометів та великокаліберних кулеметів за такими напрямками:

Гуляйпільське, Кам'янське, Новоданилівка, Оріхів, Павлівка, Времівка, Темування, Преображенка, Чарівне, Успенівка, Мала Токмачка, Малинівка, Полтавка, Новоандріївка.

На тимчасово зайнятих територіях окупанти продовжують зміцнюватися і збільшувати зосередження своїх підрозділів у певних районах.

Також учора, 21 квітня, військові РФ завдали двох ракетних ударів по Запоріжжю. Внаслідок повітряної атаки пошкодження отримала будівля санаторію-профілакторію одного з підприємств, поранено 8 громадян. Також вибуховою хвилею пошкоджено вікна у 4 вагонах евакуаційного поїзда Запоріжжя-Львів. За попередніми даними, серед пасажирів постраждалих немає.

Із села Новомиколаївка Пологівського району до лікарні Запоріжжя доправили 6-річну дитину, яка отримала вогнепальне наскрізне осколкове поранення м'яких тканин правої стопи під час артобстрілу російськими теротористами села.

В Енергодарі окупанти почали записувати місцевих жителів на чергу на видачу 10 тисяч рублів. Таким чином, вони планують отримати від населення необхідні паспортні дані для проведення чергового "псевдореферендуму".

Окупанти продовжують викрадати людей та викрадати автомобілі.

З країни-агресора керували понад 50 тисячами фейкових облікових записів, щоб поширювати дезінформацію та виправдовувати збройну агресію Росії проти України. Роботу ботоферми зупинено, вилучено апаратні комплекси, майже 500 GSM-модулів, понад 3 тисячі SIM-карт.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району (крім Оріхова та Гуляйполя).

Відсутній мобільний зв'язок операторів "Водафон" та "Київстар" у Пологах, Токмаку, Гуляйполі, Кам'янка-Дніпровській та у селищі Веселе.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах