Втрати військ Росії у Запорізькій області за добу

Втрати військ Росії у Запорізькій області за 10 квітня.

Втрати військ Росії у Запорізькій області за 10 квітня. Фото: zsu.gov.ua

Події
22 квiтня 2022 09:25

Почався 58-й день, коли армія Росії вторглася на територію України. Російські військові продовжують наступати на Запорізьку область, обстрілюючи населені пункти та викрадаючи людей. Запорізькі захисники завдають ворогові суттєвих втрат. Стало відомо, скільки всього втратили окупанти за минулу добу.

Як повідомив речник Запорізької ОВА, полковник ЗСУ Іван Ареф'єв, картина військових дій на Запорізькому напрямку залишається незмінною: ворог намагається просунутися вглиб області та не залишає своїх амбіцій зайти до Запоріжжя.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Села поблизу Гуляйполя постійно обстрілюють окупанти. Іноді інтервал між серіями розривів снарядів – трохи більше двох хвилин. Волонтерський центр "Паляниця" виготовляє фальшиві позиції для військових. Споруджується позиція далеко від розміщення бійців. Ворог засікає її з повітря та витрачає на неї боєкомплект.

Зазнають обстрілів: Гуляйполе, Новоандріївка, Новоданилівка, Верхня Терса, Павлівка, Старомайорськ, Приютне, Кам'янське, Оріхів, Мала Токмачка, Преображенка, Щербаки, Степногірськ, Юрківка, Червона Криниця, Новоукраїнське.

Завдяки вмілим діям і майстерності, наші воїни завдали шкоди ворогові:

  • особового складу вбито 45 осіб, 70 поранено,
  • три російські вертольоти: Мі-8 і два К-52 "Алігатор",
  • безпілотник "Орлан",
  • чотири танки, один із яких Т-72,
  • 3 реактивні системи залпового вогню "Град",
  • 2 самохідні артилерійські установки "2С1 Гвоздика",
  • 15 броньованих машин.

Підрозділи бригади територіальної оборони знаходяться на певних рубежах та виконують поставлені завдання підготовки та ведення оборони.

Загарбники продовжують намагатися організувати проведення фейкових виборів до органів місцевої влади на тимчасово окупованих районах та містах області з метою створення адміністрацій проросійських органів влади шляхом загроз та фізичного тиску на керівників та посадових осіб легітимних органів місцевої влади та їхньої родини.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах