У Запоріжжі проводять моніторинг цін на продукти у супермаркетах та магазинах

У Запоріжжі проводять моніторинг цін на продукти у супермаркетах та магазинах.

У Запоріжжі проводять моніторинг цін на продукти у супермаркетах та магазинах. Фото: shutterstock.com

Події
15 квiтня 2022 16:47

Робоча група у складі зі спеціалістами Держспоживслужби та співробітниками Нацполіції здійснює моніторинг цін на продукти у мережевих супермаркетах та у невеликих магазинах Запоріжжя. Вже перевірено понад 500 об'єктів продажу.

За словами виконуючого обов'язки мера Запоріжжя Анатолія Куртьова, насамперед перевіряють, чи підвищують ціни на соціально значущі продукти : борошно, макаронні вироби, хліб, гречку, вівсянку, свинину, яловичину, курку, молоко, вершкове масло, сметану, яйця, рослинне., цукор, капусту, цибулю, буряк, морква, картопля.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Якщо в супермаркетах чи магазинах виявляють підвищення ціни на продукти, то робоча група з моніторингу вживає превентивних заходів для того, щоб ціни були знижені до економічно обґрунтованого рівня.

Міська влада нагадує власникам магазинів та супермаркетів, що при підвищенні ціни на товари на 15%, це потрібно задекларувати за 30 днів до підвищення, якщо на 10% – за 14 днів, а якщо на 5% – то за 3 дні до встановлення нової ціни. Але ціни на борошно, молоко, хліб, яйця, м'ясо курки та олію не можна підвищувати більш ніж на 10% до кінця квітня.

- Пам'ятайте, що зараз багато хто залишився без роботи або підробітків. У нашому місті зараз багато переселенців, деякі з яких взагалі рятувалися як міг і приїхали до нас без документів і без копійки в кишені. Будь ласка, не треба заробляти на чужому горі. Ця війна – це іспит на порядність та людяність. І ми, запорожці, маємо скласти його з честю, – заявив Куртев.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах