Як тимчасові переселенці можуть зарахувати дітей до шкіл Запоріжжя

Як тимчасові переселенці можуть зарахувати дітей до шкіл Запоріжжя.

Як тимчасові переселенці можуть зарахувати дітей до шкіл Запоріжжя. Фото: unsplash.com

Події
10 квiтня 2022 12:18

До дистанційного навчального процесу у Запоріжжі вже приєдналися і діти, які були евакуйовані до нас із Маріуполя та з різних населених пунктів нашої області. Зараз у школах міста навчаються 154 евакуйовані дитини.

Як повідомив виконувач обов'язків мера Запоріжжя Анатолій Куртев, зарахувати дитину до однієї зі шкіл міста дуже просто: батькам, опікунам чи родичам потрібно надати відповідну заяву директору навчального закладу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щодо учнів дев'ятих та одинадцятих класів із числа внутрішньо переміщених осіб, то для них здійснюватимуть замовлення документів про здобуття базової та повної загальної середньої освіти.

Крім того, дистанційний освітній процес у школах Запоріжжя є доступним і для учнів, які виїхали за межі міста, області або країни. Кожна школа використовує певну платформу для розміщення завдань у зручному для учнів форматі. Якщо в дітей віком відсутні технічні засоби навчання, їм розробили альтернативні форми отримання завдань.

Також з усіма інформаційними матеріалами діти та їхні батьки можуть ознайомитись на офіційних веб-сайтах навчальних закладів. Зворотній зв'язок із учнями та батьками підтримується через електронні щоденники з використанням месенджерів та електронної пошти.

Нагадаємо, що 31 березня у Запоріжжі відновили освітній процес для учнів усіх класів (з першого до одинадцятого) за дистанційною формою навчання. Це стосується не лише шкіл, а й позашкільних навчальних закладів. Усі заняття відбуваються з обов'язковим дотриманням правил безпеки, що діють під час війни. Також для занять із дітьми залучили психологів та соціальних педагогів.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах