Не зупинялися 75 років: "Запоріжсталь" запустила в роботу дві доменні печі

Не зупинялися 75 років: "Запоріжсталь" запустила дві доменні печі.

Не зупинялися 75 років: "Запоріжсталь" запустила дві доменні печі. Фото: gmk.cente

Події
06 квiтня 2022 11:20

Металургійний комбінат "Запоріжсталь" запустив у роботу дві з чотирьох доменних печей, які були просто місяць з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександра Камишина, це історичний день, адже меткомбінат "Запоріжсталь" безупинно працював 75 років. Востаннє печі зупиняли під час Другої світової війни. А запускали 1947 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Запуск комбінату дуже важливий, оскільки це запуск роботи економіки – тисячі працівників отримають зарплату, бюджети всіх рівнів отримають податки, а залізниця – тонни вантажів, зазначив Камишин.

Нагадаємо, з початку березня "Запоріжсталь" перевели у режим гарячої консервації. 25 березня комбінат частково відновив роботу агрегатів цеху холодного прокату – дресувальні стани 1700-1 та 1700-2, а також агрегат поздовжнього різання №5.

За підсумками 2021 року "Запоріжсталь" наростила випуск чавуну на 0,1% порівняно з 2020 роком – до 4,5 мільйона тонн. Виплавка сталі знизилася на 0,1% - до 3,8 мільйона тонн, а виробництво прокату залишилося на рівні попереднього року - 3,2 мільйона тонн. У січні-лютому 2022 року комбінат скоротив випуск прокату на 8,7% порівняно з аналогічним періодом 2021 року – до 502,4 тисячі тонн.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах