Жителів Запоріжжя просять здати кров: де і коли це можна зробити

Жителів Запоріжжя просять здати кров: де та коли це можна зробити.

Жителів Запоріжжя просять здати кров: де та коли це можна зробити. Фото: pravdatutnews.com

Події
02 квiтня 2022 12:34

В обласному центрі служби крові знову потребують допомоги донорів для поповнення необхідних запасів крові. Це може допомогти врятувати чиєсь життя або прискорити одужання.

За інформацією прес-служби Запорізького обласного центру служби крові, у ці вихідні, 2 та 3 квітня, прийому донорів не буде, а ось з 4 квітня медики чекають на тих, хто зможе стати донорами. Йдеться про всі групи крові.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У центрі крові 4 квітня за адресою Леоніда Жаботинського, 32 чекають на донорів з самого ранку і до 14:00.

Щоб уникнути черг та забезпечення ефективного процесу, просимо вас узгоджувати візит із працівниками служби крові за телефонами: +38-0612-39-80-56, +38-0612-89-81-91.

Як підготуватися до процедури:

Перед процедурою потенційний донор відбувається обстеження. Якщо результати в межах норми та відсутні супутні захворювання, людину допустять до крові.

За три дні до донації бажано відмовитися від прийому аналгетиків та аспірину, а також ліків. Обмежити вживання жирної, смаженої та молочної їжі. Необхідно виспатися та з'їсти легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді). Не вживати алкоголь за 48 годин до донації.

Хто може стати донором:

Стати донором може будь-яка здорова людина віком від 18 до 60 років і вагою не менше ніж 50 кілограмів. Регулярне здавання крові йде на користь і самій людині, адже таким чином запускається процес оновлення організму, стимулюється імунітет.

Коли краще здавати кров:

За один паркан беруть у середньому 450 мілілітрів. Бажано: здавати кров вранці, напередодні уникати харчових навантажень, дотримуватися однакових умов при проведенні повторних досліджень (в одній лабораторії, одночасно доби і так далі).

Що з собою брати на процедуру?

Паспорт (якщо він у вигляді пластикової картки, то знадобиться також довідка з інформацією про прописку), ІПН.

Хто не може здати кров:

Неповнолітні люди та люди з протипоказаннями до здачі крові (хворі на рак, люди з інвалідністю 1-ї та 2-ї груп, люди із захворюваннями серцево-судинної системи та органів дихання, а також інші люди зі слабким здоров'ям).

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах