Як отримати компенсацію тим, хто дав притулок у себе біженцям - інструкція

Як отримати компенсацію тим, хто дав притулок у себе біженцям - інструкція - колаж: Олександр Шатов

Як отримати компенсацію тим, хто дав притулок у себе біженцям - інструкція - колаж: Олександр Шатов

Події
29 березня 2022 11:47

Міністерство розвитку громад та територій нагадало, як люди можуть отримати компенсацію за комуналкою, якщо вони безкоштовно дали притулок у себе українським переселенцям, змушених переїхати зі своїх будинків із зон бойових дій.

Для цього проекту було запущено соціальну ініціативу "Прихисток", яка повинна заохотити українців поділитися своїм житлом та влаштувати, по можливості, у себе вдома внутрішньо переміщених співгромадян, які постраждали від російської агресії в Україні. Відповідна інфографіка з алгоритмом дій щодо виплати компенсацій з'явилася у соцмережах Офісу Президента України.

Більш актуальну інформацію читайте на нашому Telegram-каналі.

Власники житла, які допоможуть переселенцям із житлом безкоштовно, зможуть отримувати від держави суму близько 450 гривень, щоб компенсувати витрати на комунальні послуги. Гроші нараховуватимуться один раз на місяць за кожного прийнятого переселенця незалежно від віку.

Як отримати компенсацію

  • Власники житла або ОМС (органи місцевого самоврядування) вносять інформацію про житло, доступне для переселенців в Україні. Про готовність прийняти у себе переселенців необхідно подати заяву до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через сайт " Прихисток ".

  • Після оформлення заяви потрібно подати іншу заявку до ОМС при поселенні переселенців з інформацією про розміщення людей. Умова - подати запит не пізніше наступного дня з моменту заселення.

  • До 5 числа кожного місяця треба інформувати ОМС, скільки переселенців проживає та скільки днів. Згодом органи місцевого самоврядування подають інформацію до обласних військових адміністрацій. Далі дані йдуть до Мінрегіону, який і готує проект про видачу грошей.

  • До 20 числа власникам житла надходить компенсація на комунальні послуги.

Інструкція, як отримати компенсацію комуналки тим, хто дав притулок біженцям - фото: facebook.com/president.gov.ua/Інструкція, як отримати компенсацію комуналки тим, хто дав притулок біженцям - фото: facebook.com/president.gov.ua/

Раніше Vgorode повідомляв, що Кабмін обмежив термін подання заявки на отримання 6500 гривень у рамках "єПідтримки".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах