У Малиновській громаді Запорізькій області назріває гуманітарна криза

У Малиновській громаді Запорізькій області назріває гуманітарна криза.

У Малиновській громаді Запорізькій області назріває гуманітарна криза. Фото: gettyimages.com

Події
25 березня 2022 18:18

У Малиновській громаді Гуляйпільського району, яку вчора, 24 березня, звільнили від російських окупантів, назріває гуманітарна катастрофа.

За словами голови Малиновської громади Володимира Шиша, перед ворожою наступальною операцією на Гуляйполі, загарбники давали можливість завезти в інші села ОТГ хліб, давали качати воду. Але потім повністю заблокували життя у селах: заборонили в'їзд та виїзд. Місцевим жителям наказали не виходити з двору.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зазначається, що до ОТГ входить п'ять великих сіл – Полтавка, Малинівка, Новозлатополь, Любимівка та Приютне, а також ще вісім невеликих сіл. У більшості жителів сіл є запас продуктів харчування: консервація, м'ясо, крупи, олія. Зокрема, завдяки місцевим сільськогосподарським підприємствам, які платили пайові у вигляді продуктів.

Володимир Шіш розповів, що у людей настрій бойовий. Але через відсутність комунікації між населеними пунктами та найближчими містами назріває гуманітарні проблеми через відсутність ліків, зокрема, інсуліну, води та хліба. Люди, які потребують постійного догляду чи лікування, не можуть виїхати. Через неможливість роботи за таких умов "Укрпошти" пенсіонери залишаються без пенсій.

А тому в Малиновській громаді чекають на відкриття гуманітарних коридорів. Щоб бажаючі могли виїхати на лікування чи безпечніше місце.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах