"Запоріжжяобленерго" отримало 3 термінали супутникового інтернету Starlink

"Запоріжжяобленерго" отримало 3 термінали супутникового інтернету Starlink -

"Запоріжжяобленерго" отримало 3 термінали супутникового інтернету Starlink - Фото: blackline.com

Події
15 березня 2022 13:50

ПАТ "Запоріжжяобленерго" отримало три термінали супутникового інтернету Starlink.

Як повідомили на підприємстві, для енергетиків наявність зв'язку як з обладнанням, так і між структурними підрозділами та службами – це нагальна потреба. Без зв'язку вони фактично не зможуть виявити пошкодження в електромережах та організувати роботи з відновлення електропостачання.

У Запорізькій області зараз ведуться бої та частина населених пунктів перебуває під контролем російських окупаційних військ. На цих територіях через пошкодження або примусове відключення окупантами обладнання мобільних операторів відсутній мобільний телефонний зв'язок, а разом з ним – і мобільний інтернет. На мережах інтернет-провайдерів теж є пошкодження, через що дротовий інтернет також не працює.

А інтернет Starlink працює навіть там, де взагалі немає жодного зв'язку. На прохання міністра цифрової трансформації Михайла Федорова власник компанії SpaceX Ілон Маск надав Україні партію терміналів Starlink. Три з них відтепер – на службі у запорізьких енергетиків.

Отримане обладнання дозволить спеціалістам навіть за умови втрати мобільного та провідного зв'язку мати чітке бачення ситуації на місцях, оперативно отримувати інформацію про пошкодження на електромережах та організовувати роботу щодо їх усунення.

Звичайним городянам у Запорізькій області супутниковий інтернет наразі не доступний.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах