Гроші за "пакунок малюка" можна витрачати на що завгодно: як оформити та отримати

Гроші за "пакунок малюка" можна витрачати на що завгодно: як оформити та отримати.

Гроші за "пакунок малюка" можна витрачати на що завгодно: як оформити та отримати. Фото: depositphotos.com

Події
13 березня 2022 09:22

Кабінет Міністрів дозволив під час військового становища-використовувати кошти грошової компенсації "пакунку малюка" на будь-які необхідні товари.

За інформацією прес-служби Міністерства соціальної політики, зараз сім'ям гроші потрібні на їжу, ліки, паливо, щоб переміщатися у безпечні місця. Тому було знято обмеження на використання коштів грошової компенсації "пакунок малюка" на весь період дії воєнного стану плюс один місяць після його завершення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Для отримання допомоги не потрібно відкривати новий поточний рахунок зі спеціальним режимом використання. Достатньо вказати будь-який активний рахунок у АТ КБ "ПриватБанк". Гроші можна буде використати на їжу, ліки, паливо.

Як отримати грошову компенсацію?

Один із батьків має подати заяву з копією свідоцтва про народження та довідкою з пологового будинку про неотримання натуральної допомоги "пакунок малюка".

Якщо свідоцтва про народження немає, то до заяви достатньо додати копію документа, що підтверджує факт народження дитини в закладі охорони здоров'я або поза ним.

У разі відсутності батьків заяву можуть подати патронатні вихователі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни новонародженої дитини. У такому разі до заяви вони додають:

  • копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради або суду щодо встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною);
  • копію рішення районної, районної у місті Києві держадміністрації, виконавчого органу міської ради про влаштування дитини у сім'ю патронатного вихователя або до дитячого будинку сімейного типу, або прийомної сім'ї (для сім'ї патронатного вихователя, прийомної сім'ї чи дитячого будинку сімейного типу).

Заяву необхідно подати особисто за місцем проживання/перебування/звернення отримувача. Заява та документи можуть бути подані до виконавчого органу сільської, селищної ради, центру надання адміністративних послуг.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах