Коли у Запоріжжі закриють греблю ДніпроГЕС на три роки

Коли у Запоріжжі закриють греблю ДніпроГЕС на три роки.

Коли у Запоріжжі закриють греблю ДніпроГЕС на три роки. Фото: facebook.com/aleksandr.konstantinov.18

Події
23 лютого 2022 17:18

Цього року у Запоріжжі планують розпочати масштабну реконструкцію греблі ДніпроГЕС. Для цього потрібно перекрити переїзд аж на три роки.

Як повідомили у прес-службі Запорізької ОДА, попередньо розпочати ремонт планують у травні-червні 2022 року. Проте перед цим необхідно побудувати об'їзну дорогу, перекрити дамби ДніпроГЕС та організувати рух транспорту.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Також перш ніж розпочати ремонт греблі, необхідно виконати великий обсяг підготовчих робіт: експертизи, організація будівельних майданчиків, перебудову комунікацій.

Лише після того, коли буде розроблено проект альтернативної переправи через Дніпро, бруківку можна закривати на реконструкцію, яка триватиме 2,5-3 роки.

Голова ЗОДА Олександр Старух наголосив на важливості реалізації реконструкції доріг на правому березі, що дозволить збільшити пропускну здатність аркового мосту. Він запропонував розглянути можливість будівництва об'їзної дороги через Бабурку (Верхню Хортицю) для транзитного транспорту, щоб водії не їхали через Арочний міст.

Читайте також:

При цьому однією з пріоритетних є завдання зберегти греблю у вигляді максимально наближеному до першочергового проекту. Реконструкція "Дніпровської ГЕС" має розпочатися після закінчення будівництва мостів через річку Дніпро.

Нагадаємо, що згідно з концепцією проекту, яку представив Юрій Лукашев, на Правому та Лівому березі з'являться підземні переходи. Також облаштують фотозони. Проїжджа частина в обидва боки греблі буде 8,1 метра (зараз 7,5 метра).

Зазначимо, що гребля ДніпроГЕС є однією з найстаріших у країні. Цього, 2022 року, вона відзначить своє 90-річчя.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах