У Запоріжжі викрили схему визначення переможців тендерів за хабарі

У Запоріжжі переможці тендерів на будівельні роботи визначали за "відкати".

У Запоріжжі переможці тендерів на будівельні роботи визначали за "відкати". Фото: google.com/Максим Манжура

Події
18 лютого 2022 13:32

У Запоріжжі викрили злочинну схему щодо визначення переможців у тендерних закупівлях. Організатором виявилася головниця тендерного комітету однієї з медустанов міста.

За даними слідства, керівниця тендерного комітету та за сумісництвом – головний бухгалтер медичної установи налагодила корупційний механізм отримання "відкату" за сприяння у перемозі підприємця під час державних закупівель. Зважаючи на все, йдеться про Запорізький обласний центр серцево-судинних захворювань. Про це повідомили у прес-службі Запорізької обласної прокуратури.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Так, за перемогу у тендерах на виконання будівельних робіт та безперешкодне проведення розрахунків учасники віддавали голові тендерного комітету 5% від суми договору. Жінку затримали під час отримання від підприємця другої частини відкату у розмірі 65 тисяч гривень.

У Запорізькому обласному центрі серцево-судинних захворювань брали хабарі.У Запорізькому обласному центрі серцево-судинних захворювань брали хабарі. Фото: zap.gp.gov.ua

Бухгалтерку затримали на хабарі.Бухгалтерку затримали на хабарі. Фото: zap.gp.gov.ua

Загальна сума відсотків за перемогу становить майже 100 тисяч гривень. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманої підозри щодо отримання неправомірної вигоди. Після цього їй оберуть запобіжний захід.

За скоєне жінці загрожує до десяти років позбавлення з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади до трьох років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах