У центрі Запоріжжя з вікна викинули кота: він загинув

У центрі Запоріжжя з вікна викинули кота, який загинув під час падіння.

У центрі Запоріжжя з вікна викинули кота, який загинув під час падіння. Фото: zooby.by

Події
18 лютого 2022 09:16

У Запоріжжі останнім часом почастішали випадки нелюдяності та жорстокості. У центрі Запоріжжя неподалік площі Фестивальної невідомі викинули кішку з верхнього поверху. Тварина загинула.

Так, днями на проспекті Соборному, 170 нелюдів викинули з балкона кота. Через сильний удар тварина загинула на місці. Люди, які знайшли кота, поклали його тіло в коробку, а біля будинку залишили табличку з написом, що в цьому будинку проживає живодер, що знущається з тварин.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Зазначимо, що згідно з Кримінальним кодексом України за умисне заподіяння шкоди та вбивство тварини передбачено великий штраф у розмірі від 17 до 51 тисячі гривень, арешт на шість місяців або тюремне ув'язнення строком до трьох років. А за загибель тварини, яка була скоєна ненавмисно, передбачено штраф від 3400 до 8500 гривень.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Запоріжжя (@zp_news)

Що робити, якщо ви побачили факт жорстокого поводження з твариною в інтернеті чи насправді?

1. Зробіть скріншот публікації, зробіть фото або відео, що відбувається, і завантажте ваші файли.

2. Перенесіть ці матеріали на електронний носій, наприклад флешку;

3. Скопіюйте посилання на сторінку або відео, а також дані людей, які поширили це.

4. Зверніться до поліції. Ви зможете скласти заяву про скоєння злочину за статтею 299 Кримінального кодексу України (жорстоке поводження з тваринами) або за статтею 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення (жорстоке поводження з тваринами). Наприкінці заяви обов'язково вкажіть, що додаєте флешку (її потрібно покласти у конверт).

5. Заяву подавайте до районного відділення поліції.

6. Якщо слідчий протягом 24-ї години не внесе відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, то слід подати скаргу до суду (слідчого судді) за місцем знаходження райвідділу поліції.

7. Зверніться до зоозахисників. Також можете опублікувати інформацію в мережі, щоб привернути увагу людей до того, що сталося.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах