На Запоріжжі може з'явитися ще один аеропорт

В Запорожской области может появиться еще один аэропорт

В Запорожской области может появиться еще один аэропорт - фото iz.com.ua

Події
10 лютого 2022 14:56

У Запорізькій області хочуть створити ще один аеропорт. Він буде у Мелітополі.

Сьогодні на сесії Мелітопольської міської ради озвучували основні проекти для розвитку регіону до 2030 року. Один із них – відродження аеропорту, повідомляє "Індустріалка".

У 70-х роках минулого століття у Мелітополі були цивільні авіаперевезення. Тоді на літаках Ан-2 люди літали до Запоріжжя, Одеси та Генічеська. Згодом громадянські польоти закрили і так і не відродили через те, що треба було дуже багато капіталовкладень. Проте до цього дня у місті існує військовий аеродром, який можна відродити і для подорожей.

Влітку до цього питання вже поверталися чиновники. Тога мер Іван Федоров повідомляв, що це буде унікальна нагода – створити цивільний аеропорт на базі військового аеродрому. Там мешканці Львова чи Івано-Франківська змогли б легше діставатися курортів Азовського моря. Цим питанням планують зайнятися 2022 року. Злітна смуга там є, навігаційне обладнання також. Потрібні лише термінали.

Відомо, що голова Запорізької ОДА ідею підтримав, але уточнив, що зараз це складне питання з огляду на проблеми з держбезпекою та обороною, адже аеродром у Мелітополі – ndash; це насамперед військовий об'єкт.

Однак проект авіаційного хабу в Мелітополі все ж таки включили до програми стратегічного розвитку регіону до 2030 року.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в InstagramViber і Facebook.  Також ви можете знайти попутників або водіїв в чаті "Запоріжжя, підвези" або просто поспілкуватися на будь-які теми в Viber–чаті.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах